lichtmijbij

 

Heb je een kokertje met lichtmijbijtjes gekregen? Dan heb je kaarsjes in je bezit die graag contact maken, oftewel hartverwarmende kaarsjes-aan-elkaar die gedeeld en afgestemd willen worden.

Lichtmijbijtjes: in-contact-kaarsjes

…juist wanneer uit-contact gaan verleidelijk is. Want afstand nemen omdat je niet weet wat je moet zeggen of wat je kunt doen, dat gaat bijna vanzelf. Bijvoorbeeld wanneer iemand in je omgeving niet
meer beter wordt. Wat wens je zo iemand toe? Dat is een vraag waar mijn omgeving mee worstelt en wat daarom voor mij een wezenlijk gespreksonderwerp is om aan te gaan. Er is mij veel aan gelegen om de mensen die dicht bij me staan te helpen hun hart uit te durven spreken. Dit opent het contact tussen ons en zorgt voor verdieping – iets waar ik in deze fase van mijn leven behoefte aan heb.

Maar waar heb jij eigenlijk behoefte aan? Weer zo’n lastige vraag. In relatie met een ander en met jezelf is het de moeite waard dat boven tafel te krijgen. Ik kan niets mooiers bedenken dan echt contact, elkaar zien voor wie je bent – afgestemd op de behoefte die er op dat moment is, en daar (samen) een kaarsje voor branden.

Steunkaarsjes: dicht-bij-jou-en-mij

De lichtmijbijtjes zijn er om verschil te maken, ze nodigen je uit om bijvoorbeeld een wens af te stemmen met elkaar. Echte steun heeft afstemming nodig, een gesprek dat je aangaat om erachter te komen wat er speelt.

Lichtmijbijtjes zijn dan weliswaar vanuit mijn situatie en behoefte ontstaan, maar er hoeft geen ernstig leed of ziekte in het spel te zijn om ze in te zetten. Open en eerlijk contact is altijd een fijne basis voor vriendschap. Een vriendschap die mee beweegt met alles wat er is, ook als het pad van de één of de ander onverhoopt hobbelig wordt.

Hieronder vind je verschillende mogelijkheden voor het gebruik van lichtmijbijtjes. Maar eigenlijk ben ik vooral benieuwd hoe jij ze gebruikt. Wil je dat met me delen door me een mailtje te sturen? Foto’s zijn ook meer dan welkom.

hartegroet

Anna-Eva

()

PS. In de hoestie-winkel vind je nog wat specifieke informatie over de lichtmijbijtjes en hun gebruik.