over mijn vormgever

Anneke_rond

logo_anneke_rAnneke

 

Hallo lezer van hoest?ie, 

Wat leuk dat je wat verder leest dan je neus lang is. Met die instelling stel je jezelf open voor ontdekkingen en inzichten 😉 Ik ben een echte beelddenker en doe overal om mij heen ideeën op. Een kleurrijk design in de kleding van mijn kinderen, een grappig patroontje in een tafelkleed of een organische vorm in de natuur, het kan een trigger zijn voor een volgend kaartje of ontwerp.

Zoeken en experimenteren om díe uitstraling te vinden die een product tot z’n recht laat komen is mijn werk én uitdaging als grafisch vormgever. Van het proces van inspiratie tot een eigen product word ik extra blij; in het ontwerpen van geboortekaartjes kan ik mijn passie helemaal kwijt.

Zeven jaar geleden op een bruiloft van een vriendin sprak ik Anna voor het eerst over de ideeën die we beiden hadden over het ontwerpen van kaarten. Anna voelde de noodzaak om iets te doen met rouw- en condoleancekaarten, omdat het aanbod zo ‘treurig’ was. Ik dacht daar hetzelfde over, bovendien zijn geboorte en dood de twee belangrijkste gebeurtenissen in een mensenleven en onlosmakelijk met elkaar verbonden. We vonden elkaar in ontmoetingen waarin we samen kritisch keken naar elkaars schetsen. Ik won een wedstrijd op een site waar je geboortekaartjes kunt bestellen, waardoor ik inmiddels meerdere kaartencollecties op mijn naam heb staan. Iedere keer als ik een van mijn kaartjes zie hangen is dat een geluksmomentje.

Anna’s ziekte sloeg in als een bom. Het is als betrokken omgeving ontzettend fijn om dan iets te kunnen doen. Ik vind het een eer om voor hoest?ie mijn creatieve skills in te zetten en mee te helpen met een website en het vormgeven van producten waar ik in geloof.

Onlangs hebben we samen een geboortekaartje ontworpen voor een goede vriendin van Anna. Ik vind het prachtig hoe we elkaar versterken in zo’n proces. Beeld en betekenis bij elkaar brengen is wat Anna als vanzelf doet, en mijn kracht ligt in de digitale vertaalslag van beelden naar een passende uitstraling.

OSCAR MockUp_sketchbook

Misschien ben jij op zoek naar een heel persoonlijk geboortekaartje? Neem gerust contact met me op, in mijn portfolio vind je mijn contactgegevens.

Groetjes,

Anneke

schoonzus2 over onze redacteur <<

>> waarom hoestie? waarom_hoestie_rood