Brief aan mezelf

Eindhoven, 30 december 2015

Lieve zelf,

Wat een jaar heb je gehad. In een updatemail aan je vrienden vergeleek je de contrasten van 2015 met een soap, die je ‘Trubbels & Bubbels’ noemde. Op het dieptepunt lag je op het randje van de dood en het hoogtepunt was trouwen met de liefde van je leven.

Je bent er nog, en hóe. Ik ben trots op de manier hoe je hiermee om gaat. Je zegt wel altijd dat het geen keuze is, maar ondertussen richt je je toch maar mooi op de dingen die je nog wel kan. Alsof je leeft in het lichtpuntje in het donker…
Wat een verschil met vroeger. Die hoge lat is er nog wel, maar er hangt nu een schommel aan. Je hebt weer ruimte om te spelen. Ik ben blij voor je.

Ga vooral door met verbinden met je omgeving. De warmte die dat oplevert is goed voor je hart en de harten van anderen. Heartcore baby! Soms weet je niet of je het wel goed doet, maar dat geeft niks. Vertrouw op je gevoel: dat laat zich steeds helderder horen.

Je lief en jij…ik krijg er een brok van in mijn keel. Ik kan alleen maar dankbaar zijn dat je zo intens liefde mag voelen.
Ok, mijmer jij ff verder bij de open haard. Je zit trouwens wel erg vaak en dicht bij het vuur. Ach ja, wat kan jou dat schelen. If it makes you happy.

Ik vind het heerlijk dat je zo enthousiast aan hoest?ie en je andere projectjes werkt, maarreh…
ik maak me ook zorgen. Je werkt vaak te lang door, wisselt denkzaken niet voldoende af en pauzes nemen zit ook niet in je systeem. Ik ben bang dat je regelmatig op adrenaline loopt omdat je alleen een  ‘aan’ en ‘uit’ stand lijkt te hebben. Waar zit die energiebesparingsstand? Heeft die er ooit gezeten? De energie die je verspilt, kan niet naar je lijf hè, en dat heeft het keihard nodig.

Je weet dat die knop beter afgesteld moet worden. Doe het voor mij en wees lief voor jezelf op de lange termijn……………….

Verhip, misschien werkt dat je wel tegen?! Het gegeven dat je niet lang leeft, de haast die je voelt en het korte-termijn denken. Ik geloof dat de vrijheid die je voelt, je wel degelijk beperkt. Het gaat nu bijzonder goed met je, maar je dagritme is echt een puinhoop. Zo’n zonde.

Stoei hier ’ns mee <3

  • Sta op een vast tijdstip op en lig er voor 12 uur in
  • Sla je middagdutje niet over en laat anderen hier ook aan wennen
  • Maximaal twee activiteiten op één dag!
  • Werk bij voorkeur ’s ochtends aan je schrijfwerk (hoe laat is het nu?)

Ik reken erop dat je aan de slag gaat met het beter verdelen van je energie over de dag. Ik ga er ook vanuit dat je volgend jaar rond deze tijd je (schrijf)stem verder hebt ontwikkeld. Ik hoop dat jullie op vakantie kunnen gaan dit jaar: probeer die break te nemen als het kan. En als het kan, dan geniet ervan!

 

Hartegroet,

Jezelf