Hoestie.nu, Uitgelicht

Hoestie.nu wint innovatieprijs!

11 mrt, 2017  

Deze week werd de Roche Oncology Award 2017 uitgereikt aan “een initiatief dat op een vernieuwende manier bijdraagt aan het welzijn van mensen met kanker en het verbeteren van de oncologische zorg”. En dat initiatief, dat waren wij!

Samen met het Oncologiecentrum MUMC+ dienden we eind vorig jaar een voorstel in dat Hoestie.nu? Gezonde communicatie tussen patiënt en omgeving heette. Het doel: ons communicatieplatform op termijn beschikbaar maken voor alle patiënten in Nederland.

Gelijkwaardig

Hoestie.nu wordt de tool die wij na Anna’s diagnose zelf hadden willen gebruiken: een besloten webpagina waarmee mensen met een ernstige ziekte hun naasten op de hoogte kunnen houden van alle facetten van hun ziektetraject.

Zo’n ziekte zet de relatie tussen patiënten en hun achterban flink onder druk, terwijl die dan belangrijker is dan óóit. Met ons platform willen we die communicatie laagdrempelig en gelijkwaardig maken, zonder concessies te doen aan privacy en veiligheid. Hier kun je meer lezen over het hoe en waarom.

De jury, die bestond uit acht gerenommeerde deskundigen binnen de oncologische zorg, toetste de inzendingen op criteria als innovativiteit, haalbaarheid, en opschalingspotentieel. Ons voorstel kwam als beste uit de bus.

Dankbaar

Woorden schieten tekort om uit te drukken hoe dankbaar we zijn. Want het bedrag van €50.000,- dat aan de award verbonden is, geeft ons de mogelijkheid om onze tool door te ontwikkelen tot een platform waarvan straks iedereen die met een ziekte kampt – of het nou om kanker gaat of niet – gebruik kan maken.

Dat kan nu namelijk nog niet: we zijn nog hard aan het werk om de ‘vouwen eruit te strijken’ en dat kost geld. Maar dankzij de Roche Oncology Award verwachten we nu al in het najaar live te kunnen gaan!

De award is voor ons ook een signaal dat we op het goede spoor zitten. Het is hartverwarmend dat zorgdeskundigen het probleem van communicatiebarrières bij ziekte onderkennen. Hoestie.nu gaat ervoor zorgen dat patiënten niet steeds hetzelfde verhaal hoeven vertellen, en dat hun naasten er niet steeds naar hoeven vragen. Dat geeft meer ruimte voor écht contact. Het voelt als een eer om daaraan ons steentje te mogen bijdragen.

De uitreiking vond plaats tijdens het multidisciplinaire congres ‘Therapie op Maat’ van de NVCO, NVMO en NVRO. Van links naar rechts: Monique op ten Berg (medical director van Roche Nederland), prof. dr. ir. Koos van der Hoeven (juryvoorzitter en internist-oncoloog bij Radboudumc), het Hoestie team, en Wilma Savelberg (gezondheidsvoorlichter bij Oncologiecentrum MUMC+).

Bram Door:

, , ,
10 Responses

 1. Anneke schreef:

  Geweldig mooi! <3

  X

 2. Lidewij schreef:

  wat supergaaf zeg! gefeliciteerd!!

 3. Jacques schreef:

  Anna en Bram, een geweldige opsteker voor een fantastisch initiatief, van harte gefeliciteerd!!!!
  Op naar een volgend succes Anna, . . . . . het ga je goed !!

 4. Fem schreef:

  Geweldig en gefeliciteerd met de award …. wat een opsteker. Veel succes met het ontwikkelen van het platvorm, ga er zeker gebruik van maken.
  Groetjes Fem.

 5. Marike schreef:

  Wat geweldig!! Gefeliciteerd!!

 6. Marielle schreef:

  Echt super goed!!! Gefeliciteerd en succes met door ontwikkelen

 7. Familie de Brouwer-Arts schreef:

  Wat mooi! Dat is erg verdiend, Super. (de reacties van onze kinderen, Matthijs, Julian en Emily)
  Het is heel wat zeg dit initiatief en dat jullie zoveel waardering oogsten.
  Dikke knuffel vanuit Oisterwijk

 8. Anne schreef:

  Mooie ontwikkeling!

 9. Ria schreef:

  Nou wat geweldig, gefeliciteerd met de prijs.

 10. Marco schreef:

  Van harte gefeliciteerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.